Președintele Klaus Iohannis, despre explozia inflației în România: ”Vinovat este Putin!”

0
161

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că Vladimir Putin este de vină pentru nivelul foarte mare al inflației din România, și nu Guvernul sau Parlamentul.

Reacția sa vine după ce a fost întrebat de jurnaliști cum comentează anunțul făcut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, potrivit căruia, în iulie 2021, în România s-a înregistrat o creştere extrem de rapidă a preţurilor.

Advertisement

Iohannis a declarat că inflaţia este ‘doar un factor’ şi că are încredere că Guvernul a luat şi va lua în continuare ‘măsurile care se impun’, susținând că problema nu este românească, ci una globală.

În opinia președintelui Iohannis, ”vinovat este Putin”.

„Daţi-mi voie să răspund într-un cadru mai larg. Inflaţia e un factor şi am toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care se impun. Dar haideţi să vedem de ce am ajuns aici, inflaţia, preţurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu şi-a făcut cineva treaba. Vor fi aceste probleme în plan global.

Toate acestea au o singură cauză şi ea e războiul lui Putin împtriva Ucrainei. Guvernul României poate să amelioreze impactul acestei crize şi să ajunte consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici. Problemea e una globală şi în SUA inflaţia se apropie de 10% şi în ţări din Europa.

Am avut aseară o discuţie cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le planifică ei. Trebuie să fim foarte realişti, crizele nu se vor termina mâine, iar situaţia se va complica. Se găsesc anumite soluţii, dar nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului sau clasei politice. Vinovat este Putin care a declanşat acest război împoriva Ucrainei” – a spus Klaus Iohannis, potrivit Stirileprotv.ro. 

Președintele a făcut aceste declarații după vizita pe care a făcut-o la spitalul Colentina, cu prilejul zilei internaționale a asistenților medicali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here