Justiție Oarbă: Tatăl fetei de 15 ani din Turnu Măgurele, desfigurată de fostul iubit, povestește prin ce chinuri a trecut

0
206

O adolescentă de 15 ani a fost mutilată în bătaie de fostul iubit, un tânăr de 17 ani, violent în mod repetat. Are un lung şir de atacuri printre care tatăl fetei şi chiar bunica lui. Totul cu voia anchetatorilor, care l-au lăsat liber, iar el a continuat să agreseze. Atenție, informaţiile au puternic impact emoţional!

Cei doi protagonişti au scenelor şocante sunt Paul şi Giulia. El 17 ani, ea 15 ani. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum tânărul îşi atacă fosta iubită din senin pe stradă cu o sălbăticie extremă. O loveşte cu pumnii şi nu se lasă până când fata nu cade la pământ într-o baltă de sânge, aproape inconştientă. Timp de două luni, tinerii au trăit o poveste de dragoste. Doar că, de la fluturi în stomac şi întâlniri naive, s-a ajuns la coşmar. Giulia s-a hotărât să se despartă de Paul. Vestea că este părăsit i-a luat minţile. Furios şi extrem de gelos, adolescentul ar fi început s-o terorizeze pe fosta iubită. Tânărul îi devenise umbră. O urmărea şi o hărţuia la fiecare pas. Individul i-a trimis zeci de mesaje de ameninţare.

Advertisement

Primul care i-a căzut victimă tânărului a fost tatăl fetei

Tatăl fetei: A început s-o ameninţe prin fel şi fel de persoane. Că o omoară, că o violează şi pe ea şi pe sora ei.

N-a durat mult până când a trecut şi la fapte. Iar primul care i-a căzut victimă a fost tatăl fetei, la începutul lunii aprilie.

Tatăl fetei: Am fost lovit în timp ce o duceam la şcoală. M-a lovit cu un corp dur pe care il avea pe mână. Am căzut jos. El a venit cu bunica lui la mine la poartă şi încerca să mă convingă ca ei să aibă împreună o relaţie. Mă ameninţa că altfel o să fie rău.

Bărbatul a făcut plângere la poliţie. În zadar. Adolescentul a continuat să semene teroare în familia Giuliei. Săptămâna trecută, împreună cu un prieten, a urmărit-o pe stradă pe fată şi a atacat-o. Atât de grave au fost rănile, încât adolescenta a ajuns mutilată la un spital din Bucureşti. Cu chipul distrus de loviturile teribile.

Tatăl fetei: A lovit-o ca un animal. Piramida nazală spartă şi câteva oase fracturate. El circulă liber pe stradă, iar fata mea stă în spital.

Fără să-l considere un pericol, anchetatorii l-au dus într-un centru DGASPC şi l-au internat pentru 24 de ore. Aşa că, după doar o zi, Paul a fost din nou liber. Liber să-şi verse furia.

Reporter: A fost lăsat să plece. Procurorul a considerat că nu este un pericol?

Ionele Ancuta Denisa, procuror: Nu s-a dispus în cauză nicio altă măsură preventivă.

Fără vreo restricţie, adolescentul a recidivat. Aseară, după ce a băut mai mulţi litri de bere, a atacat-o pe bunica sa. De frica nepotului, femeia a fugit din casă, a sunat la 112 şi i-a reclamat comportamentul. Băiatul e client vechi al poliţiştilor.

Iulian Orbeşteanu, IPJ Teleorman: La poliţia Turnu Măgurele se efectuează cercetări în trei dosare penale, printre care două de lovire şi unul de ameninţare.

Al patrulea dosar, înregistrat seara trecută. Tânărul a fost dus la audieri, iar poliţiştii i-au dat bunicii un ordin de protecţie provizoriu. Acum, adolescentul va ajunge, din nou, la centrul DGASPC Teleorman.

Paul provine dintr-o familie destrămată, cu părinţii divorţaţi şi plecaţi la muncă în străinătate.

Reporter: Este păzit de poliţie?

Dragomirescu Florinel, Director DGASPCNu. În niciun caz. Va avea un regim deschis. El încă este minor. Poate pleca cu bilet de voie, poate să meargă la şcoală, în alte activităţi. Nu avem gratii la geamuri, poate să plece din centru.

În cele din urmă, procurorul de caz a dispus ca măsură preventivă pentru tânăr plasarea sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here