Un fel de „Sorcova prin Europa: câștigătorii Eurovision 2022 vor merge în turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

0
43

Câștigătorii concursului Eurovision 2022 plănuiesc un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armată, în timp ce Ucraina continuă să opună rezistență forțelor rusești, la mai mult de 80 de zile de la începerea războiului, relatează Reuters.

După ce au câştigat Eurovision 2022 sâmbătă seară în Italia, laTorino, cu piesa „Stefania”, membrii trupei Kalush Orchestra au spus că această victorie „este pentru fiecare ucrainean”.

Advertisement

Solistul principal al formaţiei ucrainene, Oleg Psiuk, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că trupa va anunţa în curând pe Instagram unde va merge în turneu.

„La fiecare spectacol vom strânge fonduri pentru nevoile armatei”, a spus el.

Psiuk a afirmat că speră ca Ucraina să găzduiască ediţia Eurovision 2023 şi le-a mulţumit apărătorilor combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene din Mariupol, pentru curajul de a rezista atât de mult timp.

Circa 265 de combatanţi ucraineni, care erau baricadaţi la oţelăria Azovstal, s-au predat forţelor ruse, însă un consilier prezidenţial ucrainean a declarat că rezistenţa lor a schimbat cursul războiului.

Inițial, presa scria despre aceștia că se întorc în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei

Kalush Orchestra, se pregătesc să se întoarcă în Ucraina după ce au câștigat concursul Eurovision desfășurat în Italia, la Torino. Trupa de folk-rap a luat trofeul pentru piesa lor „Ștefania” într-o victorie extrem de simbolică pentru Ucraina, care s-a confruntat cu săptămâni de distrugere și lupte aprige după ce Rusia a lansat o invazie pe scară largă.

Solistul Oleh Psiuk și colegii săi din trupă au beneficiat de o permisiune specială de a părăsi Ucraina pentru a participa la concurs. Majoritatea bărbaților ucraineni cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara în cazul în care sunt chemați la luptă.

Cu toate acestea, ei trebuie să se întoarcă în Ucraina până luni, Psiuk spunându-i că ar putea fi nevoit să „participe la luptă și să ia arma în mână” în zilele de după spectacol.

Se pare că ceva s-a întâmplat între timp, iar aceștia pleacă în turneu..

Surse știre: Digi24.ro, Reuters 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here