De la comediant la lider în vreme de război. Povestea de viaţă a preşedintelui Zelenski, surprinsă într-o carte de benzi desenate

0
31

Povestea de viaţă a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski – de la comediant la lider în vreme de război – a devenit carte de benzi desenate, fiind publicată de compania TidalWave Comics. ”Puterea politică: Volodimir Zelenski” poate fi comandată deja pe Amazon.

Cartea de benzi desenate de 22 de pagini prezintă povestea vieţii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a jucat în trecut rolul unui preşedinte într-o emisiune TV.

Advertisement

Zelenski a ajuns la putere în 2019, cu promisiunea că va pune capăt războiului cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei însă această promisiune s-a dovedit a se transforma într-un război pe tot teritoriul țării. El nu avea experienţă politică atunci când a preluat funcţia şi a devenit al şaselea preşedinte al ţării.

O parte din venituri vor fi donate Crucii Roşii în contextul războiului din Ucraina

”Cine este el? Ce îl face să se potrivească descrierii? De ce este liderul potrivit pentru Ucraina în acest moment? Acestea sunt aspectele în privinţa cărora eram curios când am început cercetarea”, a dezvăluit scriitorul Michael Frizell.

Artistul Pablo Martinena a ilustrat biografiile mai multor persoane publice, precum David Beckham, Nelson Mandela şi Donald Trump.

”Această carte înseamnă foarte mult pentru mine datorită descendenţei mele ucrainene”, a spus editorul american Darren G. Davis într-un comunicat. ”Ambele mele perechi de bunici au imigrat din Ucraina. Am vrut să folosesc acest mediu nu numai cu scopul de a spune o poveste, ci şi pentru a dona cumva cauzei în acelaşi timp”, a mai precizat el.

Cartea este disponibilă pe mai multe platforme atât în în format digital, cât şi în format fizic. O parte din veniturile vânzării vor fi donate Crucii Roşii în contextul războiului din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here