Şofer din Iaşi, lovit cu pumnii în cap de poliţiştii locali. Bărbatul ar fi încercat să îi atace pentru o amendă primită

0
42

O parcare neregulamentară s-a terminat cu o ploaie de pumni şi înjurături la Iaşi. Un şofer care fusese amendat pentru că oprise pe loc nepermis a fost lovit de poliţiştii locali, după ce ar fi încercat să îi atace (spun aceștia) din răzbunare pentru sancţiunea primită.

Potrivit Observatornews.ro, totul s-a întâmplat, ieri după-amiază, la Iaşi, acolo unde cei doi poliţiştii l-au amendat pe şofer, conform legii, pentru că îşi lăsase maşina parcată într-un loc nepermis, in faţa sediului Servciului de Înmatriculări Auto.

Advertisement

Poliţist: Da tu dai în poliţie, bă?! Pentru o oprire neregulamentară? Măi, tâmpitule, măi! De ce dai în poliţie?

Luat la pumni de poliţişti

Supărat că cei doi agenţi ai Poliţiei Locale nu l-au lăsat să scape nepedepsit, bărbatul a încercat să îi atace. În acel moment politiştii l-au imobilizat, l-au culcat la pământ şi au început să îl lovească cu pumnii în cap, în timp ce îi ţineau mâinile la spate.

Pe lângă loviturile primite, bărbatul a încasat şi mai multe înjurături din partea celor doi poliţişti.

”În data de 18 mai a.c., ora 15.15, un echipaj al Poliţiei Locale Iaşi aflat în serviciul de patrulare şi fluidizare a traficului rutier pe bulevardul Primăverii din municipiul Iași, a identificat un conducător auto care staționa neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun din proximitatea Serviciului Pașapoarte/D.R.P.C.I.V. Iași.

După legitimarea conducătorului auto, acesta a avut un comportament agresiv, deplasându-se la autospeciala de serviciu a Poliției Locale Iași, în care polițistul local încheia procesul-verbal de constatare a contravenției și a lovit cu picioarele autospeciala și pe unul dintre polițiștii locali. În urma agresiunii, polițiștii locali l-au imobilizat pe conducătorul auto în cauză și l-au condus la Poliția Municipiului Iași – Secția 3 Poliție, unde se află și în prezent, iar polițistul local s-a deplasat la U.P.U. Sfântul Spiridon, pentru investigații medicale.

Conducerea Poliției Locale Iași va dispune o cercetare internă, pentru a stabili cauzele care au condus la acest incident și dacă s-au respectat procedurile privind imobilizarea persoanei și folosirea forței.

Cercetările continuă în cadrul Poliției Municipiului Iași – Secția 3 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în art. 257 din Codul penal, respectiv infracțiunea de ultraj, având în vedere că prin Decizia nr. 19/2020, Înalta Curte de Casație și Justiție (publicată în Monitorul Oficial al României), a stabilit că: „în interpretarea dispoziţiilor art. 257 alin. (4) din Codul penal, noţiunea de „poliţist” are în vedere şi persoana care exercită funcţia de poliţist local în temeiul Legii poliţiei locale nr. 155/2010.”, au transmis într-un comunicat poliţiştii ieşeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here