„În ce rahat de lume trăim?” Bărbat nevăzător, ocolit cu brio de șoferi timp de zeci de minute, pe o șosea din Galați

0
28

Un bărbat nevăzător a stat zeci de minute în soare, pe o șosea din județul Galați, fără ca vreun șofer să oprească și să-l ajute. „Săracul nu avea nici cea mai mică idee că aștepta în mijlocul benzii de circulație”, a povestit un participant la trafic, care a oprit și l-a transportat în cele din urmă acolo unde avea nevoie.

„Băăăăă… (altfel nu mă pot exprima)… în ce rahat de lume trăim? Să vezi un om cu un carton în mână pe care scre ORB, în mijlocul unei benzi de circulație al unui drum european, și să treci nepăsător?

Advertisement

Omul ăla putea fi spulberat de un vehicul în orice moment… Avea aproximativ 30 de minute de când stătea săracul „la ocazie” în mijlocul drumului și toți îl ocoleau (limita de viteză acolo era de 100 km/h). Dânsul mi-a spus că avea 30 de minute de când stătea în soare, în acel punct…

Să va fie rușine zecilor de șoferi ce ați trecut și nu l-ați ajutat… Săracul nu avea nici cea mai mică idee că aștepta în mijlocul benzii de circulație… L-am dus pe acel om unde avea nevoie…”, a scris pe Facebook șoferul care l-a ajutat în cele din urmă pe bărbatul nevăzător.

Potrivit Europa Liberă, dintre cei peste 800.000 de români care au o dizabilitate, 50.000 sunt nevăzători. Pentru ei, orașele și satele sunt niște imense capcane, pline de gropi, trotuare înalte sau semafoare fără semnale acustice.

De altfel, România este una dintre cele mai neprietenoase țări din Uniunea Europeană cu persoanele cu dizabilități, în ciuda angajamentelor pe care și le-a asumat în acest domeniu încă la aderare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here