Incidentele de la Untold pe care Jandarmeria se face că nu le vede. Sunt 2.000 de angajaţi ai M.A.I la festival, dar nu au nimic de raportat

0
58

Festivalul Untold, ajuns la cea de-a şapte ediţie, îşi închide porţile în această seară. Zeci de mii de oameni s-au distrat la Cluj, pe Cluj Arena, alături de prieteni şi de artişti internaţionali.

Aparent, Untold 2022 a ajuns la final fără incidente majore. Ministerul de Interne a desfăşurat la Cluj nu mai puţin de 2.000 de oameni care să asigure ordinea şi liniştea publică şi care să se asigure că incidentele petrecute la SAGA Festival nu se vor repeta şi la Untold.

Advertisement

Toate structurile M.A.I prezente la Untold şi-au desemnat drept comunicator oficial cu reprezentanţii presei Jandarmeria Română. Purtătorii de cuvânt ai acestei instituţii sunt singurii care pot spune publicului dacă şi ce fel de incidente au avut loc în perioada Untold.

De ce „tace” Jandarmeria?

Problema este că ultima comunicare a Jandarmeriei a avut loc vineri, 5 august, atunci când a fost raportat că 23 de tineri au fost opriţi să intre la festival pentru că aveau asupra lor substanţe interzise. Pe timpul weekend-ului, reprezentanţii Jandarmeriei nu au mai discutat cu presa, deşi incidente au mai avut loc. Unul dintre ele, precum cel prezentat în video mai sus în care mai mulţi tineri se bat chiar în faţa scenei principale, fiind surprins de camerele video şi prezentat chiar pe reţelele de socializare.

Potrivit surselor Observator, Jandarmeria nu ar dori în mod intenţionat să prezinte astfel de incidente pentru ca la finalul festivalului să poată prezenta un raport „curat”, fără probleme majore. Conform aceloraşi surse, ordinul ar fi venit de la cel mai înalt nivel, respectiv din partea chestorului Eduard Ionescu – şeful Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului de Interne.

De menţionat şi că în seara de sâmbătă, 6 august, atunci când a avut loc incidentul prezentat în video de mai sus, la Untold au fost prezenţi şi Lucian Bode, ministrul de Interne, precum şi primarul Clujului, Emil Boc.

UPDATE: Jandarmeria Română a reacţionat, după ce presa s-a revoltat, şi a remis presei un comunicat în care este prezentat bilanţul activităţii pentru ziua a treia de festival: 49 de persoane au fost oprite să intre la festival pentru că aveau asupra lor substanţe interzise, iar alte 11 persoane au fost depistate conducând sub influenţa substanțelor psihoactive. Despre ziua a doua de festival, nu se spune nimic.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, în a treia zi de festival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 34 amenzi în valoare de 30.345 lei și 19 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 10 amenzi în valoare de 3.700 lei și 3 avertismente.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 49 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 11 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

UPDATE: În bătaia de sâmbătă seară, 6 august, de lângă scena principală de la Untold ar fi fost implicaţi şi un jandarm, în civil, precum şi un angajat al firmei private de pază, susţin unele surse.

Sursa știre : observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here