Ciucă face un apel catre populatie: „Sa reducem risipa de energie electrica”. Vrea sa fie „bonificati” cei care consuma mai putin curent

0
87

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a facut sambata apel la populatie sa reduca risipa de energie electrica.

„Am discutat in sedinta de Guvern de joi acest subiect. Deocamdata, nu avem o solutie tehnica. Sigur, acestea sunt masuri prin care si noi ne-am gandit si facem apel la populatie sa reducem risipa si sa fie bonificati cei care consuma mai putin, in mod deosebit in orele de varf, dar nu am luat inca o decizie, pentru ca asteptam sa avem un ansamblu coerent la nivelul intregii Uniuni, ca sa putem sa gestionam cum se cuvine energia si gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Nicolae Ciuca, intrebat daca a luat in calcul ca persoanele care economisesc energia electrica sa fie recompensate.

Advertisement

Referitor la eventuala decuplare a tarifelor la energia electrica de cele la gazele naturale, premierul a mentionat ca Romania sustine aceasta initiativa.

„Mandatul a fost cat se poate de bine structurat: el a vizat partea in care sa sustinem propunerea de decuplare a pretului la energie de cel al gazelor, o solutie unitara in ceea ce priveste taxarea, impozitarea, precum si o solutie unitara in ceea ce priveste evolutia preturilor pe piata Spot, astfel incat sa nu existe fluctuatiile acelea de pret”, a mentionat liderul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here