Se strânge laţul? Demisia lui Putin cerută chiar de oficiali din Moscova: „Rusia a devenit temută şi urâtă”

0
94

La doar o zi după ce oficiali din Sankt Petersburg au transmis că Putin ar trebui acuzat de trădare şi demis din funcţie, Consiliul Districtul Municipal Lomonosovski din Moscova a adoptat un apel adresat preşedintelui rus Vladimir Putin prin care îi cere acestuia să demisioneze.

Decizia a fost publicată pe site-ul oficial al districtului la 9 septembrie, scrie Zn.ua.

Advertisement

„Consiliul Deputaţilor din Districtul Municipal Lomonosovski a decis să adopte Rezoluţia protocolară nr. 1, să trimită această rezoluţie Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir V. Putin, şi să o publice pe site-ul oficial al Districtului Municipal Lomonosovsky”, se arată în document.

În apel, consilierii îi reproşează preşedintelui Federaţiei Ruse că a rămas prea mult timp în funcţie. „Studiile arată că, în ţările cu o rotaţie regulată a puterii, oamenii trăiesc în medie mai bine şi mai mult”, se arată în declaraţie.

Parlamentarii recunosc reformele pozitive ale lui Putin în timpul primului şi celui de-al doilea mandat, dar opinează că după aceea a început regresul. De asemenea, petiţionarii îl acuză în mod explicit pe Putin că politica sa externă a readus Rusia în epoca Războiului Rece şi a dus la o creştere a rusofobiei în lume.

„Retorica folosită de dvs. şi de subordonaţii dvs. a fost mult timp impregnată de intoleranţă şi agresivitate, ceea ce, în cele din urmă, a aruncat efectiv ţara noastră înapoi în epoca Războiului Rece. Rusia a devenit din nou temută şi urâtă, ameninţăm din nou întreaga lume cu arme nucleare”, se arată în document.

Consilierii îi cer astfel lui Putin să demisioneze, deoarece metodele sale de conducere a statului sunt „iremediabil depăşite” şi nu corespund intereselor Federaţiei Ruse.

„Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm: eliberaţi-vă din funcţie, căci opiniile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de guvernare sunt iremediabil depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei şi a potenţialului său uman”, se rezumă în adresă.

Cu o zi înainte, Dmitri Paliuga (Iabloko), consilier municipal din Sankt Petersburg, a criticat „operaţiunea specială” şi a sugerat ca Duma de Stat a Rusiei să-l acuze pe Vladimir Putin de trădare pentru a-l demite din funcţie. Poliţia a demarat deja verificări asupra consilierilor din Sankt Petersburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here