Ungaria şi planul măreţ pe care îl are cu România: Wizz Air se extinde în România și crește capacitatea cu 2,6 milioane de locuri

0
47

Compania aeriana Wizz Air anunță extindere puternică pe piața din România după ce ieri, 6 septembrie, Blue Air a anunțat anularea tuturor zborurilor până pe 12 septembrie.

Este momentul în care concurentul Wizz Air profită de oportunitatea creată de pandemia COVID-19, care a afectat puternic toată industria aviatică. Această extindere a fost pusă la punct în doar 24 de ore.

Advertisement

Wizz Air se extinde în România și crește capacitatea cu 2,6 milioane de locuri. Cinci avioane și noi rute de la București spre Atena, Praga și Larnaca

“Am văzut că cererea crește foarte mult în România în ultimele zile, drept urmare am decis să alocăm alte cinci avioane la baza din București și vor fi 17 avioane în total. Aeronavele vor veni cât mai repede, cu începere din luna octombrie și vor adăuga frecvențe mai multe pe rutele noastre, chiar din data de 9 septembrie. Vom începe trei noi rute de la București, spre Atena, Praga și Larnaca, și vom crește frecvențele din Cluj, Iași, Sibiu și Bacău pe 30 de rute existente.

Asta înseamnă că adăugăm 2,6 milioane de locuri disponibile în piață, ceea ce anual înseamnă că vom avea o disponibilitate de 14 milioane de locuri”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Evelin Jekel, Acting Network Officer la Wizz Air.

Întrebată de Economica.net dacă nu era situația de la Blue Air, când ar fi anunțat această extindere, Jekel ne-a răspuns că extinerea anunțată a fost pusă la punct în 24 de ore.

„Avem planuri pregătite și reacționăm în funcție de ce se întâmplă în piață. Monitorizăm permanent situația”, a declarat Evelin Jekel.

Extinderea anunțată va crea 250 de noi locuri de muncă, iar luna aceasta compania va mai organiza evenimente de recrutare.

Oficialul companiei a mai adăugat că ceea ce s-a întâmplat la Blue Air nu se poate întâmpla la Wizz Air. „Nu suntem doar financiar stabili, avem și lichiditati de 1,6 miliarde de euro. Suntem foarte prudenți din punct de vedere financiar, ne facem planurile destul de precaut”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here