„Monstrul din Caracal” condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu. Decizia nu este definitivă

0
88

Gheorghe Dincă, personaj acuzat de uciderea a două adolescente pe care, în prealabil, le-a şi violat în mod repetat şi fără remuşcări, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Decizia a fost dată în prima instanţă şi nu este definitivă. Dincă poate face apel, scrie G4Media.

„Monstrul din Caracal” trebuie, de asemenea, să plătească 700.000 de euro pentru familiile victimelor.

Advertisement

Sentinţa a fost pronunţată vineri de Tribunalul Olt.

Dincă a fost trimis în judecată pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Dacă la data pronunţării hotărârii de condamnare inculpatul a împlinit vârsta de 65 de ani, în locul detenţiunii pe viaţă i se aplică pedeapsa închisorii pe timp de 30 de ani şi pedeapsa interzicerii exercitării unor drepturi pe durata ei maximă, au explicat juriştii consultaţi de G4Media.

La 15 ianuarie 2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul „Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Risipiţeanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here