Vlad Gheorghe dă o replică acidă despre fularul cu “Ungaria Mare” purtat de Viktor Orban: Te şi umflă râsul. Nu impresionezi pe nimeni

0
54

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe l-a criticat dur pe premierul ungar Viktor Orban, după ce acesta şi-a postat pe pagina de Facebook un clip în care apare cu un fular imprimat cu harta “Ungariei Mari”, din care face parte şi o bucată din Transilvania.

Mai exact, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Vlad Gheorghe îl acuză pe premierul Ungariei că este “marioneta lui Vladimir Putin în Europa Unită” şi că încearcă să şantajeze Uniunea Europeană pentru a-i debloca fondurile din PNRR.

Advertisement

Viktor Orban a purtat controversatul fular la meciul de fotbal dintre naţionalele Ungariei şi Greciei.

Remarcile europarlamentarului vin în contextul în care joi va fi votată o nouă rezoluţie referitoare la situaţia statului de drept în Ungaria şi la condiţionarea alocărilor financiare către Budapesta, prin PNRR, de garanţii cu privire protejarea bugetului blocului european.

Totodată, Vlad Gheorghe i-a transmis lui Orban că nu impresionează pe nimeni purtând fularul cu “Ungaria Mare”.

În continuare, redăm mesajul europarlamentarului:

Viktor Orban mai bagă puţin băţul prin gard, sperând că poate să şantajeze UE să-i deblocheze banii din PNRR. Viktoraş, tată, e clar pentru toată lumea că eşti marioneta lui Vladimir Putin în Europa Unită. Dacă porţi fulare cu ‘Ungaria Mare’ nu impresionezi pe nimeni, să ştii, poate mai sună Vladimir să te mângâie pe cap, dar altceva nu primeşti de la lumea civilizată.

Ca să înţelegeţi de unde ‘curajul’ lui Orban: în această sesiune plenară de la Strasbourg, mai exact joia asta votăm o nouă rezoluţie a Parlamentului European referitoare la situaţia statului de drept în Ungaria şi condiţionarea alocărilor financiare către Ungaria, prin PNRR, de garanţii cu privire protejarea bugetului UE.

Vrând să forţeze mâna UE să-i dea banii – şantaj se cheamă în limbajul de specialitate – Viktor Orban spune NU la sancţiunile pentru Rusia, spune NU ajutorului pentru Ucraina, spune NU cum îi transmite şeful de la Moscova să spună, doar-doar o să mai închidă UE ochii la corupţia, rasismul, extremismul lui Viktor Orban şi-al partidului său.

Harta Ungariei Mari pe fular… Hai, că te şi umflă râsul – vă daţi seama ce mare act ‘politic’ a făcut Viktor Orban azi?! Pfoai, gata, ne-a convins, de frica lui Orban şi-a Ungariei Mari o să voteze Europa să îi dea miliarde de euro pe mână lui şi regimului de corupţi care-l înconjoară şi-i zic sărumâna lui Putin când le mai dă nişte presiune la gaz.

Ştiţi care-i treaba? Extremismele şi populismele astea nu-şi au locul în 2022 în Europa. Cei care vor să rămână de căruţă în secolul trecut să rămână sănătoşi, dar la Kremlin, cu Putin şi prietenii, nu pe-aici. Dacă nici după Brexit, dacă nici după pandemie, dacă nici cu războiul la graniţe nu ne dăm seama că suntem mai puternici împreună şi tot ne mai uităm la mini-dictatorii ăştia închipuiţi cu nostalgii expirate…

Şi o ştire de ultimă oră: chiar acum ne spune comisarul pentru Justiţie în plenul Parlamentului că există dovezi despre achiziţii ilegale, conflict de interese şi deturnare de fonduri europene în Ungaria lui Orban. Aşa că Viktoraş, #winteriscoming. Şi nu te-ajută niciun fular.

P.S. Am pus şi harta aia bună, cu Transilvania la locul ei dintotdeauna – în România.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here