Atunci când tu te crezi REGE: Niculae Bădălău, reţinut de DNA, după ce a fost săltat şi dus la audieri

0
70

Niculae Bădălău, în prezent vicepreşedinte al Curţii de Conturi, a fost reţinut duminică seara, după ce a fost audiat la DNA într-un dosar de corupţie. Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a acestuia, fostul baron PSD fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de dare de mită, în formă continuată şi trafic de influenţă.

Concret, ponform informaţiilor apărute în presă, citate de epochtimes-romania.com, Bădălău este acuzat că a dat 170.000 de euro mită unui primar, pentru contractele firmei fiului său.

Advertisement

Potrivit Libertatea, Niculae Bădălău a ajuns la DNA însoţit de fiul lui, Gabriel.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind ‘Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,’, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind ‘Înfiinţare reţea de alimentare cu apă…’, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme.

În acelaşi context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menţionat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here