Veste proastă pentru primari: Aleşii locali rămân fără pensii speciale şi în 2023. S-a amânat din nou intrarea lor în plată

0
37

Ministerul Finanţelor a publicat, marţi seara, o ordonanţă care prevede amânarea intrării în plată a pensiilor speciale pentru aleşii locali, relatează Adevărul.

“Până la 1 ianuarie 2024, prevederile art. 210 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, se suspendă”, spune amendamentul, care se referă la prevederile din Codul Administrativ privind pensiile speciale ale aleşilor locali.

Advertisement

Potrivit sursei citate, pensiile speciale ale aleşilor locali au apărut prin Ordonanţă de Urgenţă, în condiţiile în care, anterior, de fiecare dată acestea nu au trecut de testul Curţii Constituţionale, care spusese că ori sunt date asemenea venituri pentru toţi aleşii locali, ori deloc. Pe scurt, să nu beneficieze doar primarii, viceprimarii, şefii de CJ şi vicepreşedinţii de CJ, ci şi consilierii locali şi judeţeni.

Primul care a amânat intrarea în plată a pensiilor speciale a fost Guvernul Orban, fiind urmat de Guvernul Cîţu şi, apoi, de Executivul condus de Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here