Teodosie cere instanţei eliminarea unor articole şi postări de pe Facebook. Vrea să fie tratat cu respect şi solemn

0
81

În Postul Crăciunului, ÎPS Teodosie a dat în judecată o persoană care a scris mai multe articole despre el şi a postat pe Facebook conţinut cu privire la activitatea sa şi a Arhiepiscopiei Tomisului.

Mai exact, ÎPS Teodosie şi Arhiepiscopia Tomisului l-au dat în judecată pe jurnalistul Constantin Cumpănă iar până la soluţionarea definitivă a cauzei, Teodosie cere instanţei de judecată să emită o ordonanţă preşedinţială prin care să-i interzică acestuia să mai scrie despre el şi, totodată, să-l oblige să elimine provizoriu mai multe articole şi postări făcute pe reţelele sociale, scrie Dobrogealive.ro.

Advertisement

Astfel, Teodosie şi Arhiepiscopia solicită judecătorilor obligarea pârâtului la eliminarea provizorie, până la pronunţarea unei decizii definitive, din mediul online a articolelor publicate de pârât în care-i defăimează pe reclamanţi în publicaţia sa online Rezistenţa.

Este vorba despre un articol din februarie 2021 întitulat Teodosie – prins (şi) cu canoanele în gură, un articol din iulie 2017 intitulat Teodosie să dovedească instanţei că nu este penetrat anal!” şi un articol din iulie 2017 „I-o dai la cioc lui Teodosie şi el îţi dă parohie”.

Teodosie solicită instanţei obligarea lui Constantin Cumpănă de a elimina provizoriu de pe Facebook textele şi fotografiile denigratoare la adresa sa şi Arhiepiscopiei.

De asemenea, Teodosie cere instanţei să-l oblige pe Constantin Cumpănă să nu mai publice, până la finalul procesului, personal sau prin persoane interpuse, în publicaţiile pe care le deţine sau alte publicaţii, articole cu privire la viaţa personală a reclamanţilor, imagini editate sau conţinut denigrator referitor la aceştia.

„De ani de zile, pârâtul desfăşoară o campanie susţinută de defăimare a reclamanţilor, o strategie bazată pe violenţă, instigare publică la ură, acuzaţii de pedofilie, o strategie denigratoare care constă în demonizarea, sexualizarea şi politizarea unei persoane publice care ar trebui tratată cu respect şi solemn având în vedere rolul important şi simbolic pe care îl are în societate – Arhiepiscop al Tomisului, liant între enoriaşi şi Biserică”, spun avocaţii lui Teodosie.

Aceştia arată că prejudiciul de imagine cauzat de aceste articole este imens şi continuu. Imaginea în societate, a lui Teodosie şi a Arhiepiscopiei Tomisului, ar fi afectată negativ şi sistematic de aceste articole şi, atunci când ele apar în public, s-ar produce o „tulburare” în rândul credincioşilor.

Contactat de ziarul Dobrogea Live, Constantin Cumpănă a declarat: „Atât Arhiepiscopia, cât şi Teodosie au mari şi grave probleme la mansardă!”.

Constantin Cumpănă este jurnalistul care a atras primul atenţia că ÎPS Teodosie are trecute în CV mai multe cărţi care, în realitate, nu sunt de găsit. Aceste cărţi au stat la baza obţinerii de către ierarh a calităţii de profesor universitar.

Articolul integral poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here