Fiica patronului Realitatea Plus, delir total în numele unui condamnat: „Transmit condoleanţe poporului român pentru moartea lui Rudel Obreja”

0
74

Alexandra Păcuraru, fiica lui Măricel Păcuraru, patronul postului Realitatea Plus, a ţinut să transmită miercuri „condoleanţe poporului român” pentru moartea lui Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, condamnat la închisoare în celebrul dosar Gala Bute, relatează Aktual24.ro.

„Vreau să transmit condoleanţe familiei şi condoleanţe poporului român! Rudel Obreja a fost un mare erou.

Advertisement

Suntem obligaţi să luptăm ca să i se facă dreptate. Rudel Obreja a fost omorât de un stat mafiot. Noi, prin avocaţii noştri, vom da în judecată Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Nu se poate să ţii un erou închis pe nedrept. Tot ceea ce am văzut m-a distrus. Ştiu ce însemna tot acest calvar, mi-a trecut glonţul pe la ureche. Cunosc toate aceste abuzuri, s-a mers prea departe.

Nu ştiu cum dorm oamenii ăştia noaptea. Pentru câţi dintre voi, stimabililor politicieni, a cântat imnul ţării, câţi dintre voi aţi fost primiţi cu dragoste şi bună credinţă din partea oamenilor. Nu ştim să ne cinstim eroii. Am văzut că a ajuns la 40 de kilograme şi ne facem că nu vedem. Nu avem să evoluăm, noi ca ţară, atâta timp cât la conducere sunt torţionarii. Ministrul justiţie trebuie să plece, la fel şi şeful Administraţiei Penitenciarelor!”, a declarat Alexandra Păcuraru.

Măricel Păcuraru a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare, pentru spălare de bani în Dosarul Poşta. Aceeaşi pedeapsa a primit-o şi fostul director general al companiei Poşta Română Toader Mihai.

Pe latura civilă, instanţa i-a obligat pe cei doi, alături de alţi şase inculpaţi din dosar, să restituie Poştei Române suma de 14,3 milioane de lei, la care va fi adăugată dobânda calculată până la plata efectivă a datoriei.

Păcuraru primise iniţial o pedeapsă dublă, decisă de Tribunalul Bucureşti, iar Toader Mihai, una de şase ani de închisoare cu executare.

Ei au fost condamnaţi în dosarul poliţelor de asigurare pentru angajaţi.

Prejudiciul din dosar în dauna Poştei Române depăşeşte 14 milioane de lei.

Revenind la Rudel Obreja, în 2018 acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. A fost eliberat în luna decembrie a aceluiaşi an din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulată în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare ale lui Rudel Obreja, astfel că acesta a revenit după gratii. În iulie 2022, Tribunalul Ilfov dispunea eliberarea lui Rudel Obreja pentru ca acesta să se poată trata de cancer într-un spital civil din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here