România în care TOTUL este posibil! Prescrierea faptelor loveşte din nou: Judecătoare care a luat mită de la interlopi prin intermediul unei ghicitoare scapă de condamnare

0
26

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, joi, încetarea procesului penal împotriva judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş care primise în prima instanţă, în iulie 2020, din partea Curţii de Apel Bucureşti, o condamnare de trei ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Motivul clasării dosarului: prescrierea faptelor.

La judecarea apelului, Instanţa supremă a constatat că faptele de care este acuzată judecătoarea s-au prescris, fiind aplicate în acest sens două decizii ale Curţii Constituţionale. În consecinţă, condamnarea de la prima instanţă a fost anulată. Pe de altă parte, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 10.000 euro, bani luaţi ca mită de judecătoarea Burlan, relatează Agerpres.

Advertisement

Mai mult, după închiderea dosarului, judecătoarei i se vor plăti toate salariile restante şi, în plus, are şi vechimea necesară pentru a beneficia de pensie specială.

Reamintim că Burlan-Puşcaş a fost trimisă în judecată de DNA sub acuzaţia că a luat mită suma totală de 63.000 de euro de la membri a două clanuri de interlopi.

Mai exact, în 2009, judecătoarea avea pe rol un dosar în care membri ai clanului Vică din Chitila erau acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă (tentativă de omor calificat, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice).

Conform sursei citate, judecătoarea, soţia lui Marcel Puşcaş, preşedintele clubului FCU Craiova, a acceptat să primească suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 30.000 de euro pentru a pronunţa o hotărâre de condamnare cu suspendare faţă de toţi cei nouă inculpaţi din dosar.

Banii ar fi fost primiţi prin intermediul unei ghicitoare, cu care judecătoarea avea o relaţie apropiată, menţionează site-ul citat. Concret, prezicătoarea o vizita pe Elena Burlan acasă, dar şi la locul de muncă – Tribunalul Bucureşti – unde presta servicii de ghicit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here