Metoda ingenioasă prin care șoferii de TIR decontează lucrările de construcție a unei autostrăzi în Germania

0
58

Ceea ce la prima vedere pare a fi o incompetentă din partea Statului German, aduce acestuia un beneficiu deloc de neglijat. Sume destul de mari „se varsă” din conturile tiriștilor și asta din cauza faptului că niciun GPS, oricât de actualizat ar fi el, nu indică o evitare a acestei părți de carosabil, asta în cazul în care lucrarea durează de ceva vreme. 

Iată cum relatează de la fața locului, un șofer român de TIR, care a avut recent un drum în această zonă:

Advertisement

„Bună ziua,
Mă numesc Cornel Szegedi și locuiesc în Frankenthal RP. Aș vrea să vă relatez o problemă care eu consider că este legată de (incompetență, interes sau corupție).

Mă refer la restricțiile de tonaj pentru Rheinbrücke Leverkusen din Köln

Această metodă aduce statului german bani printr-un tertip „legal” însă mizerabil!
Asta, în condițiile în care era tehnologiei pune la dispoziție tot felul de mijloace simple de informare însă Stadt Köln a ales să le evite. Să numim asta incompetență sau înșelătorie?

O lucrare începută în anul 2017 cu restricție clară de tonaj 3,5t nu apare pe Google maps și până și navigatoarele de ultimă generație cu conectare on-line, care arată în timp real evenimente din trafic, nu văd această restricție. Consider că este intenționat această actualizare să nu fie vizibilă pentru a atrage cât mai mulți în „plasă”. La urma urmei, se fac bani buni de pe urma acestora..

Înaintea podului sunt 2 benzi în dreapta pentru a ieși de pe autobandă cei care depășesc tonajul de 3,5t, însă navigatorul menține ruta spre pod. Semnele de ocolire sunt total inexistente (eu n-am văzut niciunul) sau nu sunt foarte clare. Sunt mai multe documentare pe YouTube despre această problemă însă nimic nu s-a schimbat.

Șoferii noi și străini cred că pică des la aceasta mizerie. Din cele 2 benzi care merg în dreapta, una este blocată cu niște popice portocalii, un angajat stă pe această bandă și fotografiază vehiculele care greșesc apoi ridică aceste blocaje cu mâna pentru a ieși.

Când se aglomerează cu neștiutori devine haos acolo pentru că nimeni nu știe apoi în ce parte să se îndrepte! Ceea ce am văzut acolo face parte din „tehnologia” anilor 90 și doar în țările balcanice mai găsești așa ceva. Am asemănat-o cu acea dezinfectare cu pompa de după revoluție prin vămile românești și bulgare!”

Distribuiți această știre în comunitățile tiristilor, astfel puteți ajuta colegii să scape de o amendă inutilă! Mulțumim! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here