concursuri

Concurs – Puteţi câştiga cinci cărţi din colecţia Biblioteca Polirom (încheiat)

scris de citeste-ma.ro

Împreună cu Editura Polirom, vă invităm la concurs: cinci cărţi din colecţia Biblioteca Polirom vor ajunge la un cititor norocos.

Update

Câştigătorul concursului nostru este autorul comentariului 74: Radu Dobre.

Felicitări! Vă rugăm să răspundeţi la mesajul nostru, trimis la adresa de email furnizată odată cu înscrierea în concurs.


Concursul nostru are loc în perioada 18-25 septembrie, iar unicul câştigător al pachetului cu cinci cărţi Polirom va fi anunţat pe site-ul nostru, prin update la acest articol, şi pe pagina noastră de Facebook în cursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie.

Iată care sunt noutăţile Polirom pe care vi le propunem:

Delphine de Vigan – Recunoștință

Traducere din limba franceză de Cristina Jinga

Să spui mulţumesc. Să primeşti recunoştinţa celuilalt. Pare foarte simplu. „Însă, uneori, este foarte complicat”, ne asigură scriitoarea Delphine de Vigan, ea însăşi protagonista unei drame asemănătoare celei din roman, mama ei fiind internată într-o instituţie de boli mintale. Recunoştinţă urmăreşte destinele a trei personaje: Michka, o bătrînă doamnă odinioară sclipitoare, reporter şi corector la reviste de prestigiu, căreia bătrîneţea îi răpeşte încet-încet independenţa şi limbajul, silind-o să se interneze într-un cămin de bătrîni; Marie, tînăra care a fost crescută de Michka, pentru că mama ei a eşuat lamentabil, şi care, dintr-odată, vede că nu mai are timp să-şi exprime recunoştinţa; şi Jérôme, tînărul ortofonist de la căminul de bătrîni, care-şi face meseria cu dăruire şi compasiune, fiind absorbit în valsul acesta al recunoştinţelor. Ceea ce-i leagă sînt amintirile din copilărie şi acel „mulţumesc” pe care n-au mai apucat să-l spună, trecutul care se întoarce şi le determină viaţa de mai tîrziu. Îi urmărim rînd pe rînd, descoperindu-le secretele şi rănile vii, necicatrizate. Pe fundalul dramatic al pierderii implacabile, autoarea proiectează un fascinant joc al cuvintelor: Michka, afazică, îşi pierde cuvintele şi inventează altele noi, răvăşind şi orientînd vorbirea în direcţii neaşteptate, adesea amuzante, dar mai cu seamă înduioşătoare.

Jean-Christophe Rufin – Regele Zibeline în jurul lumii

Traducere din limba franceză de Cristian Fulaş

Un tînăr nobil european, contemporan cu Voltaire şi Casanova, ajunge în Siberia  şi apoi în China, Franţa şi SUA, dar şi în alte locuri din jurul lumii, devenind în cele din urmă regale Madagascarului. Sub pana lui Jean-Christophe Rufin, această istorie reală capătă amploarea  şi şarmul unei poveşti orientale, dintre acelea atît de faimoase  şi citite în secolul al XVIII-lea.  Iar la toate acestea se adaugă o foarte frumoasă poveste de dragoste ce la fiecare pas pare  sortită eşecului şi un periplu prin societatea şi moravurile epocii.

Donatella Di Pietrantonio – Cea care se întoarce

Traducere din limba italiană de Mihaela Găneț

Al treilea roman al scriitoarei italiene Donatella Di Pietrantonio, Cea care se întoarce a avut un succes dincolo de orice aşteptări, fiind vîndut în scurt timp de la apariţie în peste 20 de ţări de pe toate continentele. Este povestea unei adolescente traumatizate de un dublu abandon şi de căutarea dureroasă a adevărului la o vîrstă ce ar trebui să fie a visurilor şi a speranţei. O fată se trezeşte, peste noapte şi fără explicaţii, catapultată într-o familie nouă, într-o lume nouă, aparent la antipozii celei anterioare. Ambele au însă în comun aceeaşi incapacitate de accesare a propriilor emoţii. Or, tocmai emoţia şi sentimentele exprimate vor aduce salvarea. Autoarea foloseşte un limbaj simplu, esenţial, tăios uneori, la fel ca ţinutul natal de pe fundal, regiunea Abruzzo, un pămînt neprietenos, dar pe care, pe neaşteptate, marea îl iluminează. Însuşi titlul cărţii, L`Arminuta, „cea care se întoarce”, aparţine dialectului local.

Chuck Palahniuk – Ziua Ajustării

Traducere din limba engleză şi note de Alex Văsieș

Oamenii răspîndesc vestea pe la colțuri, și numai celor în care au încredere: Ziua Ajustării se apropie. Au aflat dintr-o celebră cărticică-manifest. Acum sînt pregătiți. În acest roman de un umor caustic, primul după mai mulți ani, Chuck Palahniuk face ce știe el mai bine: o critică usturătoare la adresa absurdităților din societatea americană de astăzi. Politicieni bătrîni și corupți pun la cale o soartă cruntă pentru tinerii bărbați ai țării, muncitorii visează să-i anihileze pe bogați, în vreme ce profesorii expun la cursuri teorii care anunță un viitor fără speranță. Și, pe un site din ce în ce mai popular, un proiect macabru adună semnături în fiecare zi. Pentru că, atunci cînd Ziua Ajustării va veni, nu mai încape îndoială: extremismul, presa faptului alternativ și teoriile conspiraţiei ce bîntuie societatea astăzi își vor fi arătat roadele înspăimîntătoare.

Paolo Giordano – Devorarea cerului

Traducere din limba italiană și note de Cerasela Barbone

La vila bunicii sale din sudul Italiei, Teresa surprinde într-o noapte trei băieţi care se scaldă goi în piscina din curte, după ce s-au furişat peste gardul proprietăţii. Ea încă nu ştie, dar cei trei băieţi care cresc împreună ca fraţii, deşi nu sînt fraţi – îi vor marca destinul, aşa cum şi ea le va influenţa viitorul, uneori tragic, alteori doar tulbure. Cei trei băieţi trăiesc la o fermă din apropiere, sub oblăduirea lui Cesare, tatăl unuia dintre ei şi părintele spiritual al tuturor. Îndrăgostită de unul dintre ei, năvalnicul Bern, Teresa va trăi următorii douăzeci de ani o poveste de dragoste frenetică, plină de bucurii, dar şi de ratări şi taine funeste. Simbolică pentru anvergura întregului roman este tentativa eşuată a unui grup de tineri de a crea un paradis terestru la ferma lui Cesare. Istoria micii lor utopii ecologiste ilustrează contradicţiile, obsesiile şi tensiunile lumii contemporane. Un roman despre visurile, idealurile şi dorinţele necontrolate ale adolescenţei, despre complexitatea relaţiilor dintre tineri şi fragilitatea lor, despre iubire şi moarte violentă, Devorarea cerului prezintă, în acelaşi timp, lumea în care trăim, labilitatea credinţelor de orice fel şi, mai mult decît orice, căutarea încrîncenată a unui sens al vieţii.

Mai multe detalii despre aceste cărţi, dar şi despre toate titlurile colecţiei, aici:

Puteţi să vă înscrieţi în concurs adăugând un comentariu la acest articol în care să menţionaţi titlurile a cinci cărţi apărute în colecţia Biblioteca Polirom, pe care aţi dori să le includem într-un viitor concurs. Vă recomandăm să alegeţi cu încredere din lista disponibilă pe site-ul editurii.

Vom aproba un singur comentariu per adresă de email şi vom desemna câştigătorul concursului cu ajutorul random.org. Expedierea premiului se va face prin curier rapid.

Succes!


Fotografie reprezentativă de Kourosh Qaffari pe Unsplash

despre autor

citeste-ma.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

77 Comments

  • György Dragomán, Corul leilor
    Povestirile lui Vladimir Nabokov
    Dolores Redondo, Îți voi da toate acestea
    Morten Strøksnes, Cartea mării
    Kamila Shamsie, Focul din casă

  • Dolores Redondo – Îți voi da toate acestea
    Chuck Palahniuk – Fight Club 2
    Olga Tokarczuk – Călătoria oamenilor cărții
    Sean Penn – Bob Honey care face și drege
    Michel Bussi – Legături de sânge (încă n-a apărut, dar mă gândesc că va apărea până la un nou concurs 🙂 )

  • Volumele VIII și IX din Integrala Maigret a lui Simenon, Nuferi negri și, cînd o fi să apară, Fetița cu ochi albaștri a lui Michel Bussi, Vulpea albastră a lui Sjon… Așa, la o primă enumerare, cam ăsta mi-ar fi wishlist-ul 🙂

  • Anna Gavalda, Arma străpunsă
    Maria Duenas, Fetele căpitanului
    Joan Silber, Îmbunătățire
    Andrei Makine, Dincolo de frontiere
    Olga Tokarczuk, Străveacul și alte vremi

  • „Armura străpunsă” (Anna Gavalda)
    „Bob Honey care face și drege” (Sean Penn)
    „Orașul în mantie purpurie” (Asli Erdogan)
    „Efectul Rosie” (Graeme Simsion)
    „Cronică din Travnik” (Ivo Andric)

  • „Fără să ajungi vreodată în vîrf” – Paolo Cognetti
    „Cei rămași și cei plecați”- Parinoush Saniee
    „Băiatul sălbatic” – Paolo Cognetti
    „Cei opt munți” – Paolo Cognetti
    „Focul din casă” – Kamila Shamsie

  • Armura străpunsă de Anna Gavalda
    Orașul în mantie purpurie de Asli Erdogan
    Efectul Rosie de Graeme Simsion
    Fără să ajungi vreodată în vîrf de Paolo Cognetti
    Băiatul sălbatic de Paolo Cognetti

  • Armura străpunsă de Anna Gavalda
    Poartă-ti plugul peste oasele mele de Olga Tokarczuk
    Corul leilor de Gyorghi Dragoman
    Focul din casă de Mami la Shamse
    Fără să ajungi vreodată în vârf de Paolo Cognetti.

  • Leopardul de zapada – Peter Matthiessen, Pisica musafir – Takashi Hiraide, Corectii – Jonathan Franzen, Masa pisicii – Michael Ondaage, Sfantul nebuniilor incipente – Elif Shafak

  • Buna ziua, cele cinci titluri pe care mi-as dori sa le includeti ca premii la viitorul concusr sunt: Prăbușirea
    F. Scott Fitzgerald, Colecționarul John Fowles, Metamorfoza și alte povestiri Franz Kafka, O mie nouă sute optzeci și patru George Orwell,Labirintul spiritelor Carlos Ruiz Zafón.

  • Dincolo de frontiere, Andreï Makine
    De mine viața și-a tot râs, David Grossman
    Lumina de veghe, Michael Ondaatje
    Fetele căpitanului, María Dueñas
    O căsnicie americană, Tayari Jones

  • Cei rămași și cei plecați – Parinoush S.
    Armura străpunsă – A. Gavalda
    Străveacul și alte vremi – Olga T.
    Focul din casă – Kamila S.
    Cei opt munți – Paolo C.

    Mulțumim pentru concurs! 🙂

  • Fetita careia nu ii placea numele sau – Elif Shafak
    Fara. Despre iubire, suferinta si pierdere – Aurora Liiceanu
    Recunostinta – Delphine de Vigan
    Povestea unei familii perfecte – Rosa Ventrella
    Cineva cu care sa fugi de acasa – David Grossman

  • Copiii lui Marcel – Ema Stere
    Ea și el – Aurora Liiceanu
    Patru femei, patru povesti – Aurora Liiceanu
    Vulpea Albastra – Sjon
    Leopardul Zăpezilor – Sylvain Tesson

  • Armura străpunsă – Anna Gavalda
    Focul din casă – Kamila Shamsie
    Oase solare – Mike McCormack
    Ultimii copii din Tokio – Yoko Tawada
    Copiii lui Marcel – Ema Stere

  • Îmbunătățire – Joan Silber
    Oase solare – Mike McCormack
    Cine se teme de moarte – Nnedi Ockorafor
    Corul leior – Gyorgy Dragoman
    Cartea marii – Morten Stroksnes

  • 1. Lumina dintre oceane – M.L. Stedman
    2.Istanbul Istanbul – Burham Sommez
    3.Cantec pentru cei neispraviti – Jesmyn Ward
    4. Albert Camus- Primul Om
    5. Fight Club 2 : Gambitul seninatatii – Chuck Palahniuk

  • Leopardul Zăpezilor – Sylvain Tesson
    Cineva cu care sa fugi de acasa – David Grossman
    Fetele căpitanului, María Dueñas
    Anna Gavalda – Arma străpunsă
    Copiii lui Marcel – Ema Stere

  • Sexus, Plexus, Nexus de Henry Miller (ca și așa nu l-am citit până acum) Cronica din Travnik de Ivi Andrić si Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak

  • Îți voi da toate acestea – Dolores Redondo
    Cei rămași și cei plecați – Parinoush Saniee
    O căsnicie americană – Tayari Jones
    Cele trei fiice ale Evei – Elif Shafak
    Puritate – Jonathan Franzen

  • Maria Antoaneta – Stefan Zweig
    Cioran. Ultimul om liber – Andrei Crăciun
    Alte culori- Orhan Pamuk
    Omul revoltat – Albert Camus
    Prăbușirea- F. Scott Fitzgerald

  • Asasinul englez – Daniel Silva
    Berlin Noir I. Toporasi de martie – Philip Kerr
    Berlin Noir II. Criminalul din umbra – Philip Kerr
    Berlin Noir III. Recviem german – Philip Kerr
    Sfera – Michael Crichton

  • Ultimii copii din Tokio – Yoko Tawada
    Omul revoltat – Albert Camus
    O casnicie americana – Tayari Jones
    Labirintul spiritelor – Carlos Ruiz Zafon
    Cele trei fiice ale Evei – Elif Shafak

  • Corul leilor – Gyorgy Dragoman
    Femeia de pe scari – Bernhard Schlink
    O femeie iubita – Andrei Makine
    Un singur fir – Tracy Chevalier
    O iubire imposibila – Christine Angot

  • Buddha din podul casei – Julie Otsuka
    Femei – Charles Bukowski
    Minunata lume noua- Aldous Huxley
    Coajă de nucă – Ian McEwan
    Artistul Begbie – Irwine Welsh

  • „Corul leilor” Gyorgy Dragoman
    ” Copii lui Marcel” Ema Stere
    „Povestea unei familii perfecte” Rosa Ventrella
    „Fără speranță și Speranță abandonată ” Nadejda Mandelstam
    „O căsnicie americană” Tayari Jones

  • 1) Orasul in mantie purpurie – Asli Erdogan
    2) Leopardul de zapada – Peter Matthiessen
    3) Pacientul englez – Michael Ondatje
    4) Fata cu cercel de perla – Tracy Chevalier
    5) Citind Lolita in Tehran – Azar Nafisi

  • Nuferi negri – Michel Bussi
    E un pod pe Drina… – Ivo Andrić
    Moartea și busola. Proză completă 1 – Jorge Luis Borges
    Dulgheri, înălțați grinda acoperișului și Seymour: o prezentare – J.D. Salinger
    Povestirile lui Vladimir Nabokov

  • Foc palid -Vladimir Nabokov
    Blazon de bastard -Vladimir Nabokov
    Dincolo de frontiere – Andrei Makine
    Calatoria oamenilor cartii – Olga Tokarczuk
    Puritate – J Frazen

  • Cine se teme de moarte, Nnedi Okorafor
    Un singur fir, Tracy Chevalier
    Ultimii copii din Tokio, Yoko Tawada
    Lumina dintre oceane, M.L. Stedman
    Vulpea Albastra – Sjon

  • Foc Palid – Vladimir Nabokov
    Puritate -J Franzen
    Blazon de bastard – Vladimir Nabokov
    Dincolo de frontiere – Andrei Makine
    Calatoria oamenilor Cartii – Olga Tokarczuk

  • Maria Antoaneta – Stefan Zweig
    Maria Stuart – Stefan Zweig
    Copiii lui Marcel – Ema Stere
    Cea care se întoarce – Donatello Di Pietrantonio
    O viață amânată – Diță Kraus

  • Dincolo de frontiere -Andreï Makine
    Oase solare-Mike McCormack
    Ultimii copii din Tokio-Yoko Tawada
    Orașul în mantie purpurie-Aslı Erdoğan
    Uciderea Comandorului. Volumul II. Metafora se schimbă-Haruki Murakami

  • Orient, Occident – Salman Rushdie

    Cei plecaţi şi cei rămaşi – Parinoush Saniee

    Cronica din Tavnik – Ivo Andric

    Rătăcitorii – Olga Tokarczuk

    Poneiul roşu – John Steinbeck

  • Străveacul și alte vremi – Olga Tokarczuk
    Adevărata viață a lui Sebastian Knight – Vladimir Nabokov
    Fără să ajungi vreodată în vîrf – Paolo Cognetti
    De mine viața și-a tot râs – David Grossman
    Luchian. Ochii, sufletul, mâna – Veronica D. Niculescu

  • „Călătoria oamenilor Cărții” de Olga Tokarczuk
    „Dincolo de frontiere” de Andrei Makine
    „Cronica din Travnik” de Ivo Andric
    „Suflete moarte” de Gogol
    „Puritate” de Jonathan Franzen

  • F. Scott Fitzgerald:
    1)Strania poveste a lui Benjamin Button şi alte întâmplări din epoca jazzului
    2)Toți acei tineri triști
    3)Dragostea ultimului magnat
    4)Blândeţea nopţii
    5)Cei frumoşi şi blestemaţi

  • Felicitari pentru concurs. Iata propunerea mea:
    1.Paul Celan, Opera poetica I
    2.Paul Celan, Opera poetica II
    3.Paul Celan, Meridianul si alte proze
    4.Nora Iuga, Hipodrom
    5.Anna Burns, Laptarul

  • 1. Corul leilor, György Dragomán
    2. Călătoria oamenilor Cărții, Olga Tokarczuk
    3. Povestea cu elefantul vizirului, Ivo Andrić
    4. Lăptarul, Anna Burns
    5. O odisee, Daniel Mendelsohn

  • Străveacul și alte vremi – Olga Tokarczuk
    M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute – Scott Fitzgerald
    Dincolo de frontiere – Andrei Makine
    Orașul în mantie purpurie – Asli Erdogan
    Corul leilor – Gyorgy Dragoman

  • Un singur fiu – Tracy Chevalier
    Lăptarul – Anna Burns
    Fetele căpitanului – Maria Duenas
    Cei rămași și cei plecați – Parinoush Saniee
    Nuferi negri – Michel Bussi

    Mult succes!

  • 1. György Dragomán – Corul leilor
    2. John Fowles – Colecționarul
    3. Zeruya Shalev – Durere
    4. David Grossman – De mine viața și-a tot râs
    5. Yoko Tawada – Ultimii copii din Tokio

  • Armura străpunsă-Anna Gavalda
    Straveacul și alte vremi-Olga Tokarczuk
    O odisee- Daniel Mendehlson
    Laptarul-Anna Burns
    Ultimii copii din Tokio-Yoko Tawada

  • 1. Nadejda Mandelştam – Fără speranță. Speranță abandonată. Memorii
    2. Yoko Tawada – Ultimii copii din Tokyo
    3. Paolo Cognetti – Fără să ajungi vreodată în vârf
    4. Anna Burns – Lăptarul
    5. Nnedi Okorafor – Cine se teme de moarte

  • Fratii Karamazov, F. M. Dostoievski
    Cele patruzeci de legi ale iubirii, de Elif Shafak
    Cele trei fiice ale Evei de Elif Shafak
    Fetița cu ochi albaștri, de Michel Bussi
    Îți voi da toate acestea, de Dolores Redondo

  • Pisica musafir – Takashi Hiraide
    Less – Andrew Sean Greer
    Rătăcitorii – Olga Tokarczuk
    Lăptarul – Anna Burns
    Profesorul și menajera – Yoko Ogawa

  • Trei camarazi – Erich Maria Remarque
    Fetele căpitanului – María Dueñas
    Nunta – Albert Camus
    Băiatul sălbatic – Paolo Cognetti
    Trei surori, trei regine – Philippa Gregory

  • 1. Laptarul – Anna Burns
    2. Straveacul și alte vremi
    3.Yoko Tawada-Ultimii copii din Tokio
    4. Ivo Andric-Cronica din Travnik
    5. Ivo Andric- Un pod pe Drina

  • 1. Ratacitorii -Olga Tokarczuk
    2.Poarta-ti plugul peste oasele mortilor-Olga Tokarczuk
    3. Fetele capitanului -Maria Dueñas
    4 . Povestea lui Orisicine- Philip Roth
    5 .Regele Solomon -R. Gary

  • T Hiraide – Pisica musafir
    A S Greer – Less
    H Kawakami – Vreme ciudată la Tokio
    M L Stedman – Lumina dintre oceane
    P Huelle – Mercedes Benz

  • Cine se teme de moarte, Nnedi Okorafor
    Un singur fir, Tracy Chevalier
    Ultimii copii din Tokio, Yoko Tawada
    Lumina dintre oceane, M.L. Stedman
    Vulpea Albastra – Sjon

  • Albert Camus- Primul Om
    Fight Club 2 : Gambitul seninatatii , Chuck Palahniuk
    Pisica musafir – Takashi Hiraide
    Less – Andrew Sean Greer
    Corul leilor – Gyorgy Dragoman

  • Laptarul, Anna Burns
    Profesorul și menajera, Yoko Ogawa
    Un pod pe Drina, Ivo Andric
    Îți voi da toate acestea,Dolores Redondo
    Ultmii copii din Tokio Yoko Tawada

  • „Devorarea cerului” Paolo Giordano
    „Cele trei fiice ale Evei” Elif Shafak
    „Lumina dintre oceane” M.L. Stedman
    „O căsnicie americană” Tayari Jones
    :Cea care se întoarce” Donatella Di Pietrantonio

  • Jean-Christophe Rufin, ,,Regele Zibeline în jurul lumii”
    Olga Tokarczuk, ,,Călătoria oamenilor Cărții”
    Donatella Di Pietrantonio, ,,Cea care se întoarce”
    Paolo Giordano, ,,Devorarea cerului”
    Anna Gavalda, ,,Armura străpunsă”

  • Armura străpunsă-Anna Gavalda
    Straveacul și alte vremi-Olga Tokarczuk
    O odisee- Daniel Mendehlson
    Laptarul-Anna Burns
    Ultimii copii din Tokio-Yoko Tawada

  • Aș menționa următoarele minunății: Străveacul și alte vremi (ediția 2020) – Olga Tokarczuk; Bob Honey care face și drege – Sean Penn; Dincolo de frontiere – Andreï Makine; Armura străpunsă – Anna Gavalda; Un singur fir – Tracy Chevalier.

  • Nadejda Mandelştam – Fără speranță. Speranță abandonată. Memorii
    Ivo Andric-Povestea cu elefantul vizirului
    Yoko Tawada-Ultimii copii din Tokio
    María Dueñas – Fetele căpitanului
    Ivo Andric- Un pod pe Drina

  • Oricare combinaţie de cinci titluri dintre cele opt:
    Veronica D. Niculescu – Luchian. Ochii, sufletul, mâna
    Andrei Crăciun – Cioran. Ultimul om liber
    Lavinia Bălulescu – Steinhardt. Bughi mambo rag
    Bogdan-Alexandru Stănescu – Caragiale. Scrisoarea pierdută
    Simona Antonescu – Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos
    Liliana Corobca – Ionesco. Elegii pentru noul rinocer
    Moni Stănilă – Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare
    Dan Coman – Enescu. Caiete de repetiții

  • Fetele căpitanului – Maria Duenas
    Înțelepciunea inimii – Henry Miller
    O căsnicie americană – Tayari Jones
    Ultimile povestiri – Olga Tokarczuk
    Pur și simplu despre muzică – Haruki Murakami,
    Seiji Oz

scrie un comentariu