evenimente recomandări

Top vânzări Litera mică la Gaudeamus 2019

scris de citeste-ma.ro

Iată topul celor mai vândute titluri Litera mică la această ediție a târgului de carte Gaudeamus.

Zăpadă de Walter de la Mare cu ilustrații Carolina Rabei, este un poem perfect pentru această perioadă a anului, scris de unul dintre cei mai semnificativi poeți englezi.

Minunat ilustrat de Carolina Rabei, această carte este prima sa lucrare de ilustrație, primită cu entuziasm de public și de critică și nominalizată la prestigioasa medalie Kate Greenaway.

Cum a salvat Felix Crăciunul de Alex  T. Smith, este o poveste minunată, spusă în douăzeci și patru de capitole și jumătate și însoțită de activități menite să aducă în fiecare familie magia Crăciunului. În Ajunul Crăciunului, Felix găsește întâmplător o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită afară din cutia poștală. Se hotărăște așadar să pornească într-o Misiune Foarte Importantă și să-i înmâneze chiar el scrisoarea lui Moș Crăciun. În timp ce străbate orașul aflat în toiul pregătirilor de sărbătoare, Felix întâlnește o mulțime de prieteni minunați, are parte de aventuri periculoase și învață că faptele bune se împlinesc cu bunăvoință și curaj.

Miau, Miorlau și Miaunici sunt versurile meșteșugite ale Simonei Epure, minunat ilustrate de Alexia Udriște, prin care cei mici fac cunoștință cu cei trei pisoi prietenicare trec prin cele mai năstrușnice întâmplări. Plină de culoare și savoare, această nouă apariție de la Litera Mică îi introduce pe cititori în universul naturii și al ființelor mici. 

Povești clasice de Crăciun, o carte specială în atmosfera pe care ne-o zugrăvesc cele mai frumoase povestiri clasice de Crăciun adunate în această antologie. Aflăm cum arăta Crăciunul pe vremea când căruțele trase de cai nu fuseseră încă înlocuite de automobile, când existau doar prăvăliile micilor negustori și atelierele fabricanților de jucării, când pâinea se făcea în casă și focul ardea în cămine, când toată familia se reunea în jurul mesei în ziua de Crăciun, la lumina lumânărilor, cu bradul împodobit alături și multe altele.

Călătoria lui Albie Bright de Christopher Edge, este dovada că romanele despre știință pot fi superinteresante și haioase, pentru toți copiii (și părinții) curioși. Albie e un mare norocos: mama lui e un excepțional om de știință și se pricepe să-i răspundă la aproape orice întrebare. Așa că, atunci când ea moare de cancer, Albie, rămas singur și copleșit de suferință, nu-și dorește decât s-o regăsească. Tatăl lui nu petrece prea mult timp cu el, dar îi vorbește la un moment dat despre teoria universurilor paralele și despre cum, într-unul din ele, mama ar putea fi încă vie. Intrigat, Albie găsește o cutie, laptopul cuantic al mamei și o banană răscoaptă și pornește într-o călătorie prin spațiu și timp în căutarea ei…

despre autor

citeste-ma.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu