Pe Simona Preda o definește pasiunea pentru literatură și bun gust. Sunt chestiuni pe care ea le-a demonstrat din plin în ultimii ani, în diverse publicații în care a făcut propagandă literaturii de calitate. Acum, o găsim (și) pe semndincarte.ro, o platformă culturală nouă, pe care vă invităm să o urmăriți.

Ce vechime are site-ul şi ce fel de articole şi-a propus să găzduiască?
Am pornit această platformă – www.semndincarte.ro – în septembrie 2019, cu intenția de a promova cultura, literatura în special, de a aduce în atenția celor interesați autorii și volumele lor, precum și de a semnala noile apariții editoriale. Unicul criteriu este cel al calității, definită ca punct de întâlnire al talentului, culturii și experienței personale ale celui care scrie. Așadar, pe site pot fi găsite cronici de carte, interviuri, eseuri, poeme, fragmente din noile apariții dar și anunțuri referitoare la evenimentele culturale care urmează.
Cum este structurată „redacţia” şi câţi colaboratori aveţi?
În calitate de coordonator al site-ului, îmi aleg colaboratorii, iar aceștia – devenind contributori – își asumă responsabilitatea pentru acuratețea materialelor propuse. Nu se pune în discuție calitatea textelor publicate – pentru că sunt onorată să colaborez cu oameni a căror operă este evidentă – fie că vorbim despre cercetare științifică, literatură sau poezie.
Sub ce formă vă recompensaţi colaboratorii?
Nu există o formă de „recompensă”, nu una materială. Motto-ul acestui proiect este „din pasiune pentru carte” și consider că această premisă stă la baza colaborării noastre.

(credit foto: Paul Buciuta)
Care sunt cele mai citite trei articole de pe site?
Nu doresc să fac o ierarhizare raportându-mă punctual la un anumit text, dar din perspectivă tehnică, a „vizualizărilor,” se pare că publicul este interesat în primul rând de poezii, interviuri și anchete literare.
Ce categorie de articole are cel mai mare succes?
De mare impact sunt, cum am spus, poeziile, interviurile și anchetele literare. Și cred că aici este vorba despre o legătură care se creează între cititor și autor, o formă de acces către omul care scrie.
Cât de importante sunt, pentru site, conturile de pe reţelele sociale? Aduc ele mai mulţi cititori pentru articole?
Promovarea prin rețelele sociale este, incontestabil, importantă. Vorbim despre un instrument necesar, aș spune. Fie și pentru simplul fapt că trăim într-o eră digitală.
O direcţie „strategică” importantă pentru site, în perioada următoare?
Calitate, seriozitate și consecvență. Sunt ideile cu care am pornit atunci când am gândit site-ul și, în același timp, principii pe care le urmez.
scrie un comentariu