București concursuri

Concurs: câștigă romanul „Fracturi” de Mihail Victus!

scris de citeste-ma.ro

Mihail Victus, co-fondator și administrator LiterNautica.ro, inclus pe platforma 100 Absolut Artists, debutează la Editura Vremea cu un roman fascinant, inspirat din experienţe personale: Fracturi.

Update

Câştigătoarele concursului nostru sunt: Costin Mihaela şi Popescu Andreea. Felicitări!

Vă rugăm să vă verificaţi conturile de email (chiar şi folderul spam). Va trebui să răspundeţi la un mesaj de la noi, pentru a şti unde doriţi să primiţi premiul.

Vă mulţumim pentru participare tuturor şi vă aşteptăm la următorul nostru concurs.


Fracturi e un roman al minciunilor. Subiectul începe cu o mașină care lovește în plin un grup de pietoni, în centrul Bucureștiului. Unul dintre supraviețuitori, de meserie manipulator media, profită de panica din jur pentru a fugi de la fața locului. Curând, mustrările de conștiință îi provoacă insomnii și îl determină să ia legătura cu familia uneia dintre victime, aflate în comă. Pentru a-și ascunde identitatea și intențiile, sugerează că ar fi fost vechi prieten cu acesta. E prima minciună dintr-o serie care îl va pune în fața mai multor conflicte.

Câștigi unul dintre cele două exemplare oferite în concurs de Editura Vremea dacă:

  • dai like paginilor de Facebook citestema.ro și EdituraVremea cu același user folosit și la completarea formularului de concurs.
  • chestiunea pe care o propunem pentru înregistrarea în concurs este: Când citiţi o carte, contează că îi aparţine unui debutant? Cum anume vă influenţează acest lucru?

Completează răspunsul în câmpul de comentarii de mai jos. Aprobăm un singur comentariu trimis de la aceeaşi adresă de email sau adresă I.P. Comentariile trebuie trimise şi aprobate în perioada 23-30 octombrie 2019 (aprobarea se face după verificarea îndeplinirii celor două condiţii).

Cei doi câştigători vor fi anunţaţi pe 31 octombrie 2019, prin update la acest articol.

Succes!


Mihail Victus (n. 1986) a obținut numeroase premii literare pentru proză, dintre care: Marin Preda (2018), Ioan Slavici (2017), Radu Rosetti (2015). Începând cu 2006, a publicat proză în diverse reviste: Tribuna (2017)Iocan (2016)Ateneu (2015), Actualitatea literară (2011) etc. Din decembrie, 2014, investește o parte din timpul liber pentru revista digitală LiterNautica.com, în calitate de co-fondator și administrator. În 2018 a fost inclus pe platforma 100 Absolut Artists.

despre autor

citeste-ma.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

38 Comments

  • In general, privesc cartea unui debutant ca pe o posibila comoara pe care o descopar singura, fara sa fiu influentata de cei din jur. In mod particular, pe Mihail Victus nu-l mai privesc ca pe un debutant, avand in vedere ca il urmaresc de ceva timp, citindu-l in print si in online. Este doar sentimentul acela: oare ce mai nascoceste de data asta? 🙂

  • Debutanții aduc cu ei în literatură metamorfoze ale genului căruia i s-au dedicat. Având în vedere acest considerent, prefer să citesc cărțile inovative ale debutanților.

  • Cand citesc o carte ,nu conteaza ca este scrisa de un debutant.Daca cartea ma captiveaza si nu o mai pot lasa din mana ,inseamna ca autorul are talent.

  • Nu conteaza ca este scrisa de un debutant. Daca este o carte care te face sa nu o lasi din mana, nu prea conteaza daca este scrisa de un scriitor de care nu ai auzit sau de unul foarte cunoscut.

  • Cred că fiecare carte are de transmis ceva și merită o șansă chiar dacă autorul este un debutant. Dacă mi-a plăcut , recomand și altora să citească.

  • Toate cărțile scrise, chiar și de un debutant, transmit un mesaj pentru fiecare cititor în parte. Pe mine nu mă deranjează să citesc o carte de către un scriitor debutant. Imi place să citesc foarte mult.

  • O carte este ca un teritoriu, iar cititorul ca un vizitator. Dacă teritoriul este “virgin”, acest lucru poate fi o posibila promisiune pentru lucruri nemaiîntâlnite. Deci sa acordam încredere debutanților. Dacă nu vom fi mulțumiți, mergem mai departe. Dacă da, câștigăm o lume.

  • Sunt in librărie, citesc în diagonală si dacă sunt impresionat de ceea ce am citit, atunci cumpăr cartea- nu mă interesează parcursul profesional al autorilui.
    Altfel urmăresc câteva bloguri și mă inspir din recenziile postate.

  • În ultimul timp, adica in ultimii doi trei ani citesc cărțile care imi sunt recomandate de persoane de incredere, pe bloguri care le urmaresc gasesc referințe ce imi plac, multe carti cu si despre psihologie.

  • Nu contează dacă este scrisă de un debutant. O carte scrisă de un debutant poate sa nu fie așa rapid recomandata de cei din jur , dar atunci când cauți personal o carte , fără a cere recomandări , te bazezi pe un review sau pe plot , nu neaparat pe recomandările din jur.

  • Nu contează! Si un debutant are nevoie d încurajare si stimulare! In general citescvla recomandările cunoscuților si uneori iau la nimereală poate e cu noroc si o s aimi placă!

  • Apariția unor autori tineri, ale unor povești noi, bune, scrise din suflet, le susțin, îmi place foarte mult să văd că mai există tineri preocupați de activități culturale, de frumos, oameni ce voi să lase ceva frumos din ei, din poveștile lor, în lume. Noile povești îmi dau speranță că, mai există oameni de calitate ce voi să ne împărtășească din experiența lor de viață.

  • Cand aleg o carte ma uit doar la titlu si coperta. Nu tin cont daca autorul este debutant sau cunoscut, roman sau strain. Daca imi place cartea atunci caut sa vad daca a mai scris si altceva.

  • Nu ma influențează faptul că autorul este debutant sau consacrat, citesc mult felurite genuri și chiar îmi place să nu știu prea multe despre autor până termin de citit volumul.

  • Debutanții aduc un aer nou în ceea ce privește scrierea cărților, sunt scrise mai modern și pe înțelesul tuturor. De obicei aleg cartea după descrierea de pe copertă sau dacă îmi este recomandată.

  • Mereu conținutul cărții, întâmplările și firul poveștii, alături de toate emoțiile și modul în care acestea sunt transmise de la primele paragrafe citite au fost motivele pentru a citi o carte. Ideea ca acea carte este opera unui deputant aduce o nota încrezătoare asupra calității acesteia deoarece debutanții pot, la fel de bine ca și scriitorii recunoscuți, sa aducă o noua perspectivă asupra unor situații și subiecte diverse.

  • O carte este buna indiferent de cine o scrie. Pentru fiecare scriitor exista un public care sa il aprecieze! Nu ma influențează in niciun fel autorul, ci doar acțiunea cărții!

  • Cand aleg sa comand o carte, imi atrag atentia titlul si coperta, dupa care citesc rezumatul si recenziile. Nu are nicio importanta numele autorului sau faima acestuia. In ultima vreme chiar am ales ca citesc autori romani, despre care nu stiam nimic dinainte. Desigur, daca am citit ceva si mi-a placut, comand tot ce a publicat acel scriitor!

  • Cărţile ne poartă spre alte lumi şi prin intermediul lor suntem călători ai timpuli.
    Nu contează dacă e debutant autorul,important e stilul scriitorului

  • Pentru mine, nu contează dacă o carte este scrisă de un debutant, atâta timp cât descrierea acelei cărți mă captivează. Am descoperit o mulțime de cărți faine scrise de autori debutanți și au ajuns pe lista cărților favorite.

  • Nu conteaza daca este debutant! Daca scrierea lui este interesanta, cu siguranta ca ma va influenta in bine. E importanta sa ma faca atent de la inceput cartea sa.

  • Nu conteaza daca este debutand. Stiind ca autorul este debutant unii se starneste o curioziatate, o tentatie care te face sa citesteti cartea.

  • Hm, grea intrebare! In general, nu are importanta, ma axez pe carte. Posibil ca dupa ce o termin sa iau in considerare si acest aspect, atunci cand reflectez la meritele si nereusitele operei.

scrie un comentariu