evenimente recomandări

Lansare online: Radu Țuculescu, „Femeia de marțipan”

scris de citeste-ma.ro

Vineri, 29 ianuarie, începând cu ora 19.00, Editura Polirom lansează online cel mai recent roman al scriitorului Radu Țuculescu, Femeia de marțipan, publicat în colecția Fiction Ltd.

Invitați, alături de autor: Paul Farkas și Raul Popescu. Moderează: Adina Dinițoiu.

Dialogul va fi transmis via zoom pe pagina de Facebook a Editurii Polirom: facebook.com/polirom.editura.

Despre carte

Martin Breda a absolvit liceul. E hotărît să devină detectiv criminalist. Înainte de a urma studiile superioare, lucrează în diverse locuri ca muncitor necalificat, dornic să cunoască diferite medii și tipologii umane. O întîlnește pe Maraia, o tînără învăluită într-un abur enigmatic, pasionată de chimie și de… alchimie. Iubirea lor se va împlini într-o călătorie presărată cu întîmplări și întîlniri uimitoare prin mari orașe europene: Viena, Praga, Amsterdam, apoi cu vaporul pe Rin, de-a lungul malurilor cu crame, castele și legende, pînă la Basel. La universitatea de aici, Maraia studiază structura lacrimilor și tratatele lui Paracelsus. Martin Breda pornește în căutarea unui straniu criminal în serie, pe care detectivii elvețieni n-au reușit să-l descopere. Va izbuti el oare? Un roman incitant, cu suspans, umor și mister, aventuri și scene erotice de fină senzualitate.


În cazul recentului roman, sunt trei teme importante (precum într-o simfonie, să zicem…): formarea tânărului detectiv și nașterea unei iubiri învăluite în aburi de mister alchimic, o călătorie miraculoasă, plină de aventuri prin importante orașe europene, în care se amestecă realitatea frustă cu una aproape magică și duritatea, mai mult ori mai puțin motivată, a unor criminali. – Radu Ţuculescu

Citiţi un interviu cu scriitorul Radu Ţuculescu: aici.


Radu Țuculescu (n. 1 ianuarie 1949, Tîrgu Mureș, crescut la Reghin) este romancier, dramaturg și traducător din limba germană. A absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, secția vioară. A publicat romane – Ora păianjenului (1984), Degetele lui Marsias (1985), Umbra penei de gîscă (1991), Povestirile mameibătrîne (2006), Stalin, cu sapa-nainte! (2009), Femeile insomniacului (2012), Mierla neagră (2015), Măcelăria Kennedy (2017) – și volume de teatru – Ce dracu’ se-ntîmplă cu trenul ăsta? (2004), Bravul nostru Micșa! (2010). A primit premii naționale și internaționale pentru proză, teatru, traduceri și film de televiziune. Cărțile sale au fost traduse în Germania, Italia, Franța, Ungaria, Austria, Cehia, Israel, Serbia, Ucraina, iar piesele de teatru au fost jucate în cehă, maghiară, engleză, ebraică, italiană, franceză.

despre autor

citeste-ma.ro

Citeşte-mă! Citeşte, mă!

scrie un comentariu